Minimal Pantone Bira Şişe Tasarımları

Pantone‘yi tanımlayacak olursak; 1950 yılında ticari amaçla kurulmuş ve standart bir renk anahtarının üretimini üstlenmiş bir şirkettir. Renk uyumunu mükemmel bir şekilde yakalamış olup, tüm tasarımcılar tarafından 1164 adet adet renk içeren kataloğu dünyaca kabul görmüştür. Kısaca Pantone bir renk paletler topluluğudur.

İşte meşhur bu renklere bağlı kalarak; İspanyol tasarımcı Txaber içimizden minimalistlere yönelik, bira için minimal ambalaj tasarımları yarattı. Txaber’in yarattığı bu şişe tasarımları, içindeki biraların rengine göre Pantone renk tonlarından oluşuyor. Kısaca bu renkler, bira renklerini temsil ediyor.

Örneğin; Pale Ale, soluk ama açık renk tonlarında Pantone 604C, buğday birası ise biraz daha koyu olduğundan 7412C, imperial stout biraları ise sert ve siyaha yakın Pantone 426C renk tonu kullanarak şişe tasarımları yapılmış.

Kimbilir ülkemizde de alkol firmaları, son dönemlerde ki reklam kısıtlamalarına karşı çok yakında bu gibi pazarlama stratejileri uygulayabilir ne dersiniz? 🙂

Sizler için Txaber bira şişeleri tasarımlarını derledik.

minimalist-pantone-bira-sisesi-artmanikminimalist-pantone-bira-sisesi-artmanik-2minimalist-pantone-bira-sisesi-artmanik-3minimalist-pantone-bira-sisesi-artmanik-4minimalist-pantone-bira-sisesi-artmanik-5

Ayrıca; Txaber’in diğer tasarımlarına göz atmak isterseniz tıklayın.

kaynak: link

0 Yorum Yorum Yap →