Albert Einstein Motto

“Her şeyi elden geldiğince basitleştirin ama daha fazla değil.” Albert Einstein

Albert Einstein 14 Mart 1879 yılında Almanya’nın Ulm kentinde dünyaya gelmiştir. Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi olan Einstein, yaşamının ilk yıllarını Münih’te geçirdi. Lise eğitimini ve yüksek eğitimini İsviçre’de tamamladı; fakat bir üniversitede iş bulmada yaşadığı zorluklar nedeniyle bir patent ofisinde müfettiş olarak çalışmaya başladı. 1905 yılı Einstein için bir mucize yıl oldu ve o dönemde kuramları hemen benimsenmemiş olsa da ileride fizikte devrim yaratacak olan dört makale yayınladı. 1914 yılında Max Planck’ın kişisel ricası ile Almanya’ya geri döndü. 1921 yılında fotoelektrik etki üzerine çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü. Nazi Partisi’nin iktidara yükselişi nedeniyle 1933’te Almanya’yı terk etti ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşti. Ömrünün geri kalanını geçirdiği Princeton’da 18 Nisan 1955 yılında hayatını kaybetmiştir.

albert-einstein-artmanik-2

Albert Einstein, günümüzde de kültürel açıdan pek çok konuya ilham kaynaklığı etmektedir.

Einstein’ın dilini çıkardığı fotoğraf tüm dünyanın en ünlü fotoğraflarından biri olarak tarihe geçmiştir. İşte bu fotoğrafın çıkış noktası Albert Einstein’ın 72 ya gününde UPI fotoğrafçısı Arthurr Sasse tarafından çekimiştir. O gün defalarca kameraya gülümsemesinin ardından dilini çıkararak poz vermiştir. 19 Haziran 2009 yılında orijinal fotoğraf bir açık arttırmada 74,324 dolara satılmıştır. Bu fotoğrafta Einstein’ın en pahalı fotoğrafı olmuştur.

albert-einstein-dil-artmanik

1999 yılında, ileri gelen fizikçiler Albert Einstein‘ı tarihin en büyük fizikçisi seçmişlerdir. Einstein kelimesi, günümüzde dahileri tanımlamak için kullanılan bir kelimeye de dönüşmüştür.

Ayrıca Einstein çeşitli film, çizgi film ve karikatür gibi alanlarda çılgın bilimadamı tiplemeleri için de bir model olmuştur. Aşırı ifadeli suratı ve farklı saç modeli çoğunlukla taklit edilmiş ve abartılmıştır. Time dergisinin yazarı Frederic Golden’a göre Einstein “bir çizgi romancının gerçeğe dönüşmüş hayaliydi”.

kaynak: link

0 Yorum Yorum Yap →